Mormors franskbrød

2 stk Mormors franskbrød

2 dl lunkent vand

2 dl lunkent mælk

30 gær

2 æg

10g salt

50 g sukker

800g mel

50 g blødt smør

Hæld vand og mælk i en skål, og udrør gæren heri. Tilsæt æg, salt, sukker og hvedemel, og rør det sammen. Rør til sidst det bløde smør i dejen, og ælt den i 6-8 min i hånden eller på røremaskine, til den slipper skålen. Lad dejen hæve 1 times tid på køkkenbordet med et klæde over.

 

Del dejen i 2 dele og slå dem op til brød, sæt brødene på en bageplade med bagepapir og lad dem hæve lunt til dobbelt størrelse – det tager  ca ½-1 time

Bag mormorbrødene ved 200 grader i ca 20 min og afkøl på en bagerist.

TIP: mormorbrødene kan fint fryses, men bør lunes inden servering.

Skriv et svar