Mormors franskbrød
2 stk Mormors franskbrød
2 dl lunkent vand
2 dl lunkent mælk
30 gær
2 æg
10g salt
50 g sukker
800g mel
50 g blødt smør
Hæld vand og mælk i en skål, og udrør gæren heri. Tilsæt æg, salt, sukker og hvedemel, og rør det sammen. Rør til sidst det bløde smør i dejen, og ælt den i 6-8 min i hånden eller på røremaskine, til den slipper skålen. Lad dejen hæve 1 times tid på køkkenbordet med et klæde over.
Del dejen i 2 dele og slå dem op til brød, sæt brødene på en bageplade med bagepapir og lad dem hæve lunt til dobbelt størrelse – det tager ca ½-1 time
Bag mormorbrødene ved 200 grader i ca 20 min og afkøl på en bagerist.
TIP: mormorbrødene kan fint fryses, men bør lunes inden servering.
Skriv et svar
Du skal være logget ind for at skrive en kommentar.