Fødselsdagsboller
Fødselsdagsboller
Der bliver ca. 30 boller ud af denne opskrift. Bollerne er gode at fryse, hvis der bliver nogen tilbage.
Du skal bruge:
Ca. 800 g hvedemel
50 g gær
3 dl mælk
1 dl vand
1 dl vindruekerneolie
1 æg
3 spsk sukker
1 tsk salt
Sådan gør du:
Opløs gæren i lunken mælk og vand. Rør gærblandingen sammen med æg, salt, sukker og olie. Kom melet i lidt ad gangen, ælt dejen godt igennem. Det skal være en blank og lind dej, hold evt. lidt af melet tilbage. Lad dejen hæve 45 min.
Del dejen i to lige store del. Del hver del i 14-15 stykker. Form stykkerne til boller. Læg dem på bageplader med bagepapir. Lad dem efterhæve 30 min.
Pensling: Med sammenpisket æg.
Bagning: 15-20 min på miderste rille i 200 gr.
Skriv et svar
Du skal være logget ind for at skrive en kommentar.